Ageni szilva - BEREZNAI FAISKOLA
faiskola, gyümölcsfa, gyümölcsfák
50472
product-template-default,single,single-product,postid-50472,woocommerce,woocommerce-page,woocommerce-no-js,columns-4,type1,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.5.1, vertical_menu_background_opacity,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Ageni szilva

Ageni szilva

Kiszerelés: Szabadgyökerű
Cserépméret: Szabadgyökerű szilvafa oltvány
Szállítási méret: 2. éves alanyon 1 éves oltvány
Megjegyzés: Alany: mirobalan
Ageni szilva érési ideje: szeptember eleje.

Az egész világon ismert név az Ageni szilva. Világszerte használják cukrászipari termékek készítéséhez, aszalványként és szeszipari alapanyagként, ugyanis magas cukortartalma miatt kiváló pálinka alapanyag is egyben. Gyümölcse szeptember elején érik tömege 25-30 g. Magas cukor és alacsony savtartalommal rendelkezik. A legédesebb szilva.

Húsa zöldessárga, közép kemény, lédús és zamatos.
Aszalvány alapanyagként meghódította az egész világot.
Öntermékeny szilva fajta. Virágai középidőben nyílnak. Bőven és rendszeresen terem. A szilva himlővírusra nem érzékeny.
Fája erős növekedésű, szétterülő koronát nevel.

Kategória: Címkék: ,